Идентифицирани са 127 жертви от самолетната катастрофа в Украйна
Идентифицирани са 127 жертви от самолетната катастрофа в Украйна / снимка: БГНЕС, архив

Холандските специалисти по съдебна медицина установиха самоличността на общо 127 жертви на катастрофата със самолета на "Малейжа еърлайнс" в Източна Украйна и обявиха 20 нови имена пред роднините им, съобщи холандската телевизия НОС, цитирана от Франс прес.

Сред 20-те нови идентифицирани жертви има 15 холандци. Каква е националността на останалите, не се съобщава, отбеляза на уебсайта си телевизията.

Търсенето на тленни останки на жертви на мястото на катастрофата, което се извършва от холандски, австралийски и малайзийски следователи, беше преустановено преди седмица заради боевете между украинските сили и проруските сепаратисти.

Холандското правителство се надява разследващите екипи да се върнат на мястото след успокояване на обстановката. В понеделник холандските експерти, разследващи причините за катастрофата, казаха, че се надяват до няколко седмици да представят предварителен доклад. Представители на правосъдието отбелязаха, че по разследването на катастрофата работят десетки специалисти и около 200 следователи.

"Доколкото ни е известно, това е най-мащабното криминално разследване в историята на Холандия", заяви в комюнике прокуратурата.

Източник: БТА