Франция и Белгия издирват Мохамед К., доставил експлозивите за атаките в Париж
Франция и Белгия издирват Мохамед К., доставил експлозивите за атаките в Париж / БГНЕС

Франция и Белгия издирват мъж, заподозрян, че е доставил експлозивите и детонаторите на парижките атентатори, съобщава белгийският вестник "Стандарт", предаде ДПА.

Вестникът идентифицира издирвания като Мохамед К., който произхождал от Антилите, но живеел в северния френски град Рубе. Заподозреният е представен като "изключително опасен".

Френските следователи са разпространили негова снимка. В издирването участва и белгийската полиция, тъй като не е сигурно дали е във Франция или в Белгия.

Кои са парижките атентатори?

Същевременно белгийските власти предприеха шест хайки в района на Брюксел, свързани с един от парижките атентатори самоубийци - Билал Хадфи.

Арестуван е един човек, който вероятно е причастен към терористичните актове в Париж, съобщи местният тв канал РТБФ, цитиран от ТАСС.

По данни на канала задържаният може да е свързан с Билал Хадфи - един от атентаторите самоубийци, взривили се в Париж миналия петък.

Обиските продължават и в момента в два квартала на Брюксел - Жет и Моленбек.

Квартал Моленбек - развъдник на джихадисти за ужас на жителите му

По-рано днес служител от федералната прокуратура в Брюксел съобщи, че цел на хайките са хора от "антуража" на терориста Билал Хадфи.

Хадфи бе идентифициран като един от тримата самовзривили се атентатори край френския национален стадион "Стад дьо Франс" в парижкото предградие Сен Дени.

Източник: БТА