Екзекутираха рапър, убил собственик на студио
Екзекутираха рапър, убил собственик на студио / Thinkstock/Getty Images

В Тексас бе екзекутиран 33-годишният рапър Рей Джаспър, признат за виновен в убийството на собственик на звукозаписно студио.

През 1998 г. тъмнокожият Джаспър е арестуван по подозрения в убийството на Дейвид Алехандро, собственик на звукозаписно студио и звукорежисьор. Рапърът искал да сложи ръка на звукозаписното оборудване, на което хвърлил око докато в продължение на две седмици записвал в студиото на Алехандро.

Джаспър бе осъден на смърт през 2000 г., като по време на процеса призна, че наистина е убил Алехандро. Рапърът обаче твърдеше, че фаталният удар е бил дело на негов съучастник. Адвокатите му се опитаха да го отърват с аргументите, че клиентът им е жертва на расова дискриминация, но този опит за защита не даде резултат, пише БГНЕС.

Джаспър е бил умъртвен чрез смъртоносна инжекция в затвора в Хънтсвил. Това е третата екзекуция в Тексас от началото на годината и 11-та в САЩ.

През януари в Тексас бе екзекутиран Едгар Тамайо, осъден на смърт за убийството на полицай. През февруари пък бе екзекутирана Сюзан Басо, издевателствала и после убила своя съпруг инвалид, когото подмамила да сключи брак с нея, за да си присвои социалната му осигуровка.