Един загина след стрелба на летището в Лос Анджелис, седем са ранени
Един загина след стрелба на летището в Лос Анджелис, седем са ранени / снимка: Gulliver/Getty Images

Един човек беше убит и седем бяха ранени при днешната стрелба на летището в Лос Анджелис, съобщи местната полиция, цитирана Ройтерс и АФП. Нападателят, който стрелял с мощна бойна пушка, беше прострелян и арестуван от полицията.

Загиналият е служител на федералната Агенция за транспортна безопасност. Негов колега е сред ранените. Полицията смята, че нападателят е действал сам, без Съучастници, допълва БТА.

Нападението станало на пункта за проверка на пътници на Трети терминал. Стрелбата предизвика хаос на летището, което прекъсна полетите и евакуира терминала.

Телевизия Си Би Ес Ел Ей съобщи, че трима души са откарани в болницата. Единият бил с огнестрелна рана в крака. Според телевизията мъж с пушка успял да премине през охраната на летището и открил огън.

Властите наредиха спиране на полетите от други градове към Лос Анджелис, предаде АП. Според очевидци, въоръжен мъж произвел около 15 изстрела. „Отначало всички се хвърлихме на пода, после избухна паника и се втурнахме към изходите”, разказал свидетел, пътуващ за Тексас.

Президентът Барак Обама беше информиран за произшествието, а представители на Белия дом са в контакт с местната полиция, заяви пред репортери говорителят на Белия дом Джей Карни.