Дъщерята на Саддам Хюсеин: Тръмп е различен от предишните президенти на САЩ
Дъщерята на Саддам Хюсеин: Тръмп е различен от предишните президенти на САЩ / Thinkstock/Getty Images

САЩ е държавата, която е виновна за хаоса в Ирак, заяви най-голямата дъщеря на Саддам Хюсеин Рагад. Тя изрази надежда, че новоизбраният президент Доналд Тръмп ще бъде различен от своите предшественици.

"Този човек е с високо ниво на политическа чувствителност, много по-различен е от тези, които го предхождаха," каза Рагад пред Си Ен Ен. "Тръмп извади наяве пропуските на другите, по-специално по отношение на Ирак, което означава, че той е много наясно с грешките, допуснати и по въпроса какво се е случило с баща ми", каза дъщерята на Саддам Хюесин.

Тръмп: САЩ оставиха тероризма да "процъфтява" в Ирак и Сирия

Рагад добави в заключение, че смъртта на иракския диктатор е била почтена. „Това беше смърт, която донесе гордост за мен, децата ми, сестрите ми и техните деца, на всички онези, които го обичат и имат в сърцата си място за него", посочи тя.

Генерал на Саддам е новият министър на отбраната на Ислямска държава

По време на кампанията си Тръмп каза, че е бил против войната в Ирак, но публично той подкрепи навремето нахлуването в интервюта - преди и след войната. И макар да наричаше Саддам Хюсеин "лош човек", Тръмп хвалеше бившия иракски лидер за това, че ефективно е убивал "терористи", допълва БГНЕС.

Източник: БГНЕС