Двайсет и трима души бяха ранени при сблъсък между пътнически влак Москва-Брест и крайградски пътнически влак Москва-Вязма снощи западно от руската столица, предаде ТАСС, като се позова на медицински източници.

12 души са хоспитализирани след катастрофата. Петима пострадали остават в болници в Москва, седем човека са изписани след оказване на помощ, съобщи Интерфакс.Най-малко двама граждани на Беларус са пострадали при сблъсъка на два влака в околностите на Москва, съобщи ТАСС, като се позова на министерството на външните работи на републиката.
 

23-ма ранени при влакова катастрофа край Москва
кадър: Ruptly

Катастрофата е станала в 22,55 часа московско време в събота в района на Филевския парк на линия Кунцево-Фили.

Машинистът на електричката, за да не прегази човек, който пресичал релсите, задействал аварийната спирачка. Зад него на минимално разстояние се движел пътническият влак Москва-Брест, който също предприел аварийно спиране, но поради малкото разстояние не успял да предотврати сблъсъка. Четири вагона от влака за Брест са дерайлирали.
 

23-ма ранени при влакова катастрофа край Москва
кадър: Ruptly

Пострадалите пътници са от влака за Брест. Всички пътници са били евакуирани. Последният вагон на електричката бил празен. Пътниците в нея, които били само 20 човека, не са пострадали. Всички те са транспортирани до най-близката гара Кунцево.
БТА