Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Григор Димитров се размина с четвърти трофей за сезона. Първата ни ракета загуби на финала в Стокхолм от миналогодишния шампион Хуан Мартин дел Потро, който не допусна никакви изненади и съвсем заслужено, без допуснат пробив, спечели титлата.
 
Аржентинецът се наложи с 6:4, 6:2 над Димитров само за 1 час и 25 минути игра.

Гришо на финал на турнира в Стокхолм
 
Българинът опита да даде отпор на Дел Потро, но от играта му, с която газеше съперниците си по пътя към финала, не бе останал и помен.

Хуан Мартин дел Потро
БГНЕС

Началото бе трудно за Григор, чийто първи сервис, с който в предишните мачове буквално разстрелваше опонентите си, сега просто не искаше и не искаше да влезе. Усети се колебание в играта на българина още в първия гейм, когато първата ни ракета допусна две двойни грешки, което доведе до две точки за пробив на Дел Потро, които българинът отрази. В крайна сметка сервисът на Димитров заработи и той взе подаването си.

Гришо се изкачва в световната ранглиста
 
Двамата продължиха да си разменят геймове, но в петия аржентинецът се възползва от несигурната игра на Димитров и реализира първи пробив в срещата.
 
В последвалия гейм българинът даде сериозен отпор на съперника си и достигна до първи брейкпоинт в мача, който обаче пропиля. Това позволи на Дел Потро да сервира за първия сет. Григор успя да вземе две точки, но в крайна сметка предаде гейма и сета.

Григор Димитров
БГНЕС

Втората част продължи в същото темпо, като събитията от първия сет малко по-малко започнаха да се повтарят. Димитров допусна пробив отново в третия гейм, след като поведе с 30:15, но лековерно остава случващото се в ръцете на аржентинеца.

Гришо удари неволно фенка с топка, извини се с целувка (ВИДЕО)
 
Двамата си разменяха геймове, но в седмия пореден бекхенд в мрежата за Григор позволи на Дел Потро да стигне до още една точка за пробив. Аржентинецът без капка колебание се възползва от отдалата му се възможност, а след това затвърди пробива си, затваряйки сета и мача.

Гришо си открадна време за разходка в Китай (СНИМКА)

Хуан Мартин дел Потро
БГНЕС

Следващата седмица Димитров ще участва на турнира в зала във Виена от категория АТР 500. На практика българина вече си е гарантирал място на финалите на ATP в Лондон, като е пети в тази класация.
Gong.bg