Четирима души загинаха при снежни бури в САЩ
Четирима души загинаха при снежни бури в САЩ / снимки: Reuters

Четирима души загинаха, след като първата снежна буря за сезона връхлетя Средния запад на САЩ, предаде Асошиейтед прес. Бедствието заплашва работата на някои от най-натоварените летища в страната преди празничния уикенд.

Над 400 000 души са без електричество заради силните снеговалежи.

Синоптици предупредиха, че тежки снеговалежи, придружени от силни ветрове, могат да създадат условия за виелици от Канзас до Уисконсин, след като по-рано този месец бурята обхвана Скалистите планини.

В Чикаго служители съобщиха за над 90 отменени полета на международното летище "О'Хеър". В Айова щатската полиция съобщи, че при верижна катастрофа на 25 автомобила е загинал един човек. В Уисконсин заради хлъзгав път са загинали най-малко двама шофьори, след като водач е загубил управлението над колата си. В Юта жена, която се опитала да потърси помощ, след като автомобилът й затънал в снега, е починала във вторник вечерта. Спасителните екипи са я намерили затрупана от снега, допълва БТА.

Бурни ветрове откъснаха покриви на сгради и преобърнаха камиони в Алабама и раниха човек.

В сила останаха предупреждения за торнадо в части от щатите Мисисипи, Луизиана и Алабама.

Влагата зарадва фермерите в страдащия от суша регион, но според цитиран от АП синоптик бурята няма да промени особено ситуацията.

Четирима души загинаха при снежни бури в САЩ
netinfo