Бивш френски войник е арестуван заради убийство и канибализъм
Бивш френски войник е арестуван заради убийство и канибализъм / снимка: Gulliver/Getty Images

Мъжът, задържан миналата седмица по подозрение, че е убил и изял части от тялото на френски пенсионер от Югозападна Франция, е служил до края на октомври във френския контингент в Афганистан, предаде Франс прес.

26-годишният предполагаем канибал е заподозрян, че е изял части от сърцето и от езика на 90-годишен мъж, който убил на 15 ноември.

Анализи на трупа са показали, че части от сърцето и от езика му липсват. Засега съдебните лекари не могат да кажат дали частта от езика е била отрязана преди или след убийството.

Патолозите анализират и съдържанието на чиния, намерена до трупа. В нея имало зелен фасул с месо, за което експертите се опитват да установят дали е от човешки произход. Задържаният бивш военен е заявил, че е действал по заповед, "дошла отгоре". При психиатричния преглед се установило, че той е в делириум, предава БТА.

Източници от френската армия поясняват, че задържаният е бил ефрейтор и че по време на мисията в Афганистан не е създавал проблеми. Той искал като се върне във Франция, за да работи като бояджия.

Засега прокуратурата не може да установи дали има връзка между бившето занимание на войника и престъплението.