/ БТА
Когато в петък вечер основателят на ЧВК „Вагнер“ вдигна бунт, той определи като своя цел отстраняването на министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. Но след като Пригожин беше подведен под наказателна отговорност, а Владимир Путин определи действията му като предателство, политическите цели на бунта може да бъдат преразгледани.

Дори ако президентът на Русия, който не обича да прави отстъпки, реши да изпрати в оставка ръководството на Министерството на отбраната, това няма да доведе до изход от започналата политическа криза.

Руски военни хеликоптери обстрелваха конвой от наемници на „Вагнер” (ВИДЕО)

Руското ръководство упорито повтаря грешките, които самото то се опитва да стовари върху своите съседи през последните осем години, се казва в коментар на Би Би Си.

Когато през март 2014 г. Владимир Путин отрече участието на руските войски в събитията в Крим и каза, че униформи могат да се купят от всеки военен магазин, той едва ли си е представял, че това ще бъде последвано от набези на диверсанти в руските гранични райони.

Москва обвини Пригожин в бунт, той заплаши, че силите му влизат в Русия (ОБЗОР)

Когато руската армия унищожи Мариупол, Попасна или Бахмут в хода на войната, той едва ли си е представял, че Шебекино може да попадне под обстрел.
Когато в продължение на осем години Путин отричаше, че Русия е замесена в самопровъзгласилите се републики в Източна Украйна, и твърдеше, че в съседната страна се води гражданска война, той едва ли е предполагал, че може да загуби контрола над Ростов на Дон и колони от наемници да тръгнат към Москва.

Оказва се, че всички тези „игри“ могат да се играят от двама.

И дори Евгений Пригожин все още да не е обявил нови цели за своя бунт, но очевидно ще ги определи в резултат на похода на своите части към Москва. И ако този набег се окаже успешен, политическите искания на основателя на ЧВК „Вагнер“ може да се окажат много по-радикални от обикновената оставка на Шойгу и Герасимов. 
БГНЕС