Бащата на убитата в Детройт Цвета разбрал от новините за смъртта й
Бащата на убитата в Детройт Цвета разбрал от новините за смъртта й / снимка: DarikNews.bg

Българите в Детройт се прощават днес с 37-годишната пловдивчанка Цвета Точева, която бе застреляна в автомобила си на 2 май. Поклонението е насрочено за 16 ч. местно време, се съобщава на сайта на сънародниците ни в американския град www.BulgariansinDetroit.com, където е обявена и банкова сметка за събиране на средства, необходими за погребението.

Бащата на убитата 37-годишна българка в Детройт иска да бъде издирен и разпитан бившият й мъж Светослав.

Разбрах снощи по новините, че дъщеря ми Цвета е застреляна в Детройт на 30 април. Това каза днес Иван Тошев. Той научил от медиите, че дъщеря му е убита, след като я видял на снимка.

Не бях виждал Цвета от 2004 година, станала е много хубава, разказа Иван Тошев, известен с прякора Графа. По думите му Цвета заминала за САЩ в края на 1998-а. Тогава била втора година студентка руска филология в ПУ „Паисий Хилендарски". Не се върнала в България и останала да живее там. Учила в колеж и понеже била отличничка, нейна професорка настояла да остане да работи в учебното заведение.

В САЩ Цвета се запознала със Светослав, от когото родила дъщеря си Деница. След като двамата се разделили, Цвета се запознала с мексиканеца Вито Валдес, когото американската полиция подозира за убийството на българката.

Иван Тошев разказва, че всяка неделя се чувал по скайп с Цвета. За последно разговаряли миналата събота. Дъщеря му заедно с Деница и Валдес се канели да идват в Пловдив през май.

Майката на Цвета - Марта, е заминала в Германия, където живее по-малката дъщеря Албена. Двете щели да пътуват за САЩ. Според Иван Тошев най-вероятно Цвета ще бъде погребана в Детройт, тъй като транспортирането на ковчега до България ще струва 10 500 долара.

От полицията в Пловдив днес уведомиха официално бащата за смъртта на дъщеря му.

Все още няма задържан, твърдят от полицията в Детройт. По първоначална информация не става дума за грабеж. Разследващите са прегледали и записите от охранителните камери в района на убийството, станало в квартал „Мексикънтаун".

11-годишната Деница, дъщеря на убитата, е заедно с кръстницата си Ваня Тодорова, която е определена от съда за неин временен настойник, тъй като детето няма други роднини в САЩ.