Асандж обещава още взривоопасни документи за САЩ
Асандж обещава още взривоопасни документи за САЩ / снимка: Reuters

Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж заявява в интервю, поместено днес в бразилския вестник "Естадо де Сао Пауло", че разполага с още "взривоопасни материали" за САЩ, страната, "която ме преследва, като че съм Осама бин Ладен".

"Разполагаме с много уличаващи документи, които ще предизвикат много силен политически отзвук в САЩ и други държави, но ще продължим да работим нормално", посочва Асандж и припомня, че досега са публикувани "само около 2500 телеграми от общо над 250 000, с които разполагаме", посочва БГНЕС. Той отново протестира срещу реакцията на американското правителство.

Според Джулиан Асандж се е създало мнение, че сайтът Уикилийкс трябва да бъде преследван, като че е Осама бин Ладен, което е тревожно, защото "става въпрос за организация, която само е публикувала материал, с който е разполагала".

Междувременно френския вестник "Монд" обяви Джулиан Асандж  за "Личност на годината", съобщи БТА, позовавайки се на ДПА. "Монд" е една от петте световни медии, които публикуват американските дипломатически грами, предоставени от сайта на Асандж.