Aрестуваха репортер в Холивуд във връзка със скандала с  News Of The World
Aрестуваха репортер в Холивуд във връзка със скандала с News Of The World / снимка: Reuters, архив

Британската полиция, разследваща скандала с подслушването на телефони в закрития вестник на Рупърт Мърдок News Of The World, е арестувала старши репортер на таблоида, отразяващ новините в Холивуд, предаде Ройтерс.

Според източник на агенцията арестуваният е Джеймс Дезбъроу, който се присъединява към News Of The World през 2005 година като репортер с ресор шоубизнес и новини и през 2009 година бива повишен до редактор за САЩ, базиран в Лос Анджелис. Той работи за таблоида до самото му закриване миналия месец.

Полицията съобщи, че е задържала 38-годишен мъж по подозрение в конспирация за прехващане на комуникации, но не посочи името му.

Според вестник "Гардиън" обвиненията са свързани със събития, станали преди Дезбъроу да замине за САЩ. Американските агенции разследват дали хакването на телефони от страна на News Of The World се е разпростряло и до САЩ, но досега не са открили доказателства за това.

Арестът е 13-ият тази година в рамките на разследването, което разтърси "Нюз корпорейшън" на Мърдок и предизвика оставките на двамата топ-полицаи на Великобритания. Говорителка на "Нюз интернешънъл", която отговаря за британските издания на "Нюз корпорейшън", заяви, че компанията сътрудничи изцяло на полицията, но не може да коментира случая заради продължаващото разследване.