/ БГНЕС
Десет моряци са в неизвестност и петима са ранени, след като днес американски боен кораб се сблъска с търговски кораб източно от Сингапур, в Малакския проток, съобщиха ВМС на САЩ, цитирани от световните агенции. Четирима от петимата моряци, които са ранени са отведени с хеликоптер в болница в Сингапур, съобщи флотът на САЩ.

И четиримата са с наранявания, които не застрашават живота им, според съобщението, цитирано от ДПА. Петият моряк е по-леко ранен и не се нуждае от допълнителни медицински грижи. Продължават спасително-издирвателните операции за 10 други моряци, които са в неизвестност.

US миноносец приближил опасно руски кораб в Средиземно море (ВИДЕО)

Американският миноносец, който е получил повреда на борда, плава към военноморската база Чанги в Сингапур, се казва в съобщението и се добавя, че не се виждат петна от петрол на повърхността на водата близо до кораба.

Ракетният разрушител (ескадрен миноносец) "Джон С. Маккейн" се е сблъскал с танкера "Алник Ем Си" (Alnic MC) на път за рутинна визита в пристанището на Сингапур. Според първоначалната информация американският боен кораб е получил повреда на борда, но продължава да плава на собствен ход, съобщиха ВМС на САЩ.

Руски военни самолети са прелетели опасно над американски боен кораб в Черно море

Според съобщението, поместено на сайта на командването на седми (тихоокеански) американски флот, "в ход е издирвателно-спасителна операция в координация с местните власти". Участват влекачи от Сингапур, бойният кораб от флота на Сингапур "Галант", хеликоптери и полицейският кораб на сингапурската брегова охрана "Баскинг шарк", както и хеликоптери Ем Ви "Оспри" и Ес Ейч-60 "Си хок" от американския боен кораб "Америка".

Инцидентът е станал днес в 05,24 ч. местно време (21,24 ч. по Гринуич в неделя) на 10-20 км от източния бряг на полуостров Пенгеранг, щата Джохор, Малайзия.

Американският разрушител в Черно море бил „напомняне" (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че мислите и молитвите му са с моряците от американския военен кораб.

"Мислите и молитвите ми са с моряците от "Джон С. Маккейн", където продължават спасително-издирвателните усилия", написа в Туитър президентът, предаде ДПА.
БТА