Сара Хайланд
Сара Хайланд / Guliver/Getty Images
Актрисата Сара Хайланд от сериала "Модерно семейство" е преживяла втора трансплантация на бъбрек миналата година, съобщи Асошиейтед прес. Бъбрекът, дарен от баща й, е бил сменен с бъбрек от брат й.
 
Хайланд разказа за сериозните си здравословни проблеми в интервю за списание "Селф". Тя написа в Туитър, че се надява да "увеличи информираността за даренията на органи" и да "създаде чувство на подкрепа" на "красивите воини" сред хронично болните.

Обиди, тормоз и тежки обвинения към Сара Хайланд
 
Сара Хайланд е на 28 години. Тя е родена с бъбречна дисплазия. При това заболяване бъбреците са недоразвити и по тях се развиват кисти. Бъбрек от баща си Сара Хайланд получи през 2012 г. Четири години по-късно обаче тялото й започнало да го отхвърля и след месеци на диализа станало ясно, че органът трябва да бъде сменен. На помощ се притекъл по-малкият й брат Иън.
 
"Когато роднина ти даде втори шанс за живот и не се получи, се чувстваш, сякаш вината е твоя - каза Хайланд. Това не е вярно, но така се чувстваш". Втората трансплантация на Хайланд е направена през септември 2017 г.

Сара Хайланд изненада феновете си със скрит талант
 
Сара Хайланд се снима в сериала "Модерно семейство" от 18-годишна.
БТА