/ БГНЕС
Полицията изключва нападението да е терористичен акт
Млад имигрант от Афганистан нападна с нож и рани четирима жители на френския град Перигьо, департамент Дордон, предава АФП.
 
Инцидентът е станал в понеделник вечерта в центъра на Перигьо. Извършителят е 19-годишен афганистанец, пристигнал в страната, по собствените му думи, през 2016 г.

Засега полицията изключва нападението да е терористичен акт, тъй като според очевидци младежът е бил „напълно пиян“. Самият извършител, който до този момент не е попадал в полезрението на правоохранителните органи, е заявил, че няма спомен за инцидента.
 
Афганистанецът е влязъл в спор с млада жена, която е преминавала покрай апартамента, където той пребивава. Извършителят е взел от дома си нож, след което се е върнал на улицата и е започнал да напада минувачи. Ранени са и двама санитари от бърза помощ, които са се намирали в близост и са опитали да усмирят пияния имигрант. Трима от пострадалите са с повърхностни наранявания и вече са изписани от болница. За четвъртата жертва се налага по-продължително лечение.
 
Срещу афганистанеца са повдигнати обвинения в „насилие и причиняване на телесни повреди, водещи до загуба на трудоспособност за период от над осем дни“.
 
БГНЕС