26 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари
26 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари / снимка: Reuters

Двайсет и шест палестинци бяха убити при израелски въздушни удари по ивицата Газа вчера, през седмия ден от израелската военна офанзива в палестинския анклав, съобщи Франс прес, като се позовава на местните служби за спешна помощ.

С тези жертви броят на загиналите палестинци от началото на израелската операция в ивицата Газа миналата сряда достигна 135. Ранените са близо хиляда.

Сред убитите вчера има двама оператори на телевизията на Хамас, Ал Акса. Автомобилът, в който пътували, бил улучен от ракета в град Газа.

Три израелски ракети уличиха снощи сградата, където се помещава бюрото на агенция Франс Прес в Газа, предаде ИТАР-ТАСС. Фоторепортер на Франс прес, който е бил в сградата по време на обстрела, заяви, че никой от персонала на агенцията не е пострадал. Израелската армия потвърди, че е нанесла ракетен удар по сграда в района, в която според нея се е намирал разузнавателен център на Хамас.

Петима израелци са загинали от палестински ракетен обстрел - трима на 15 ноември и двама вчера в Южен Израел. Единият от убитите вчера е войник.