Женският ЦСКА в конкуренция с 9 тима за нови 6 места в Евролигата
Женският ЦСКА в конкуренция с 9 тима за нови 6 места в Евролигата / netinfo

Женският баскетболен отбор на ЦСКА се конкурира с още 9 отбора за допълнителните 6 места в Евролигата на ФИБА. „Червените ангели” играха в Еврокупата на ФИБА миналия сезон, но сега кандидатстват за участие в новия формат на най-престижния женски клубен турнир на Стария континент.

„Имам пълна яснота, само не знам датата, на която ще се вземе окончателно решение, но ще е през юни. Следващата година Евролигата вместо се увеличава от 18 на 24 места. 10 отбора се борят за 6 места. Вече се прави проучване на кандидатите. Има условия, но които даден тим трябва да отговаря: 1. Да е шампион, 2. Да е от град с добри комуникации, 3. Зала, а Христо Ботев ще бъде ремонтирана заради Европейското за девойки, но което сме домакини през юли, 4. Добър бюджет. ЦСКА е популярно име в Европа. Аз съм оптимист”, каза Росен Барчовски, който все още съвместява работата си ис поста спортен директор на „червените”.

Мъжкият отбор на ЦСКА пък вече чака жребия за Еврокупата на ФИБА, който ще е през юли. Турнирът ще е за 36 тима този сезон.