Стойчев: Заслужаваме евротитлата
Стойчев: Заслужаваме евротитлата / netinfo
Новият старши треньор на Динамо Москва Радостин Стойчев ще изведе двамата ни национали Матей Казийски и Теодор Салпаров в финалната фаза на Шампионската лига по волейбол на 30 март и 1 април в руската столица. Носителите на Купата на Русия този сезон са домакини на финалната четворка на най-престижната клубна надпревара на Стария континент.

„Все още не сме напълно готови. Имаме проблеми, но Матей и Теди са страхотни, играят на много високо ниво. Те заслужават да триумфират с титлата. Разузнаваме и анализираме всичките отбори, който идват в Москва. Останалите ще бъдат крайно амбицирани, но можем да ги победим. Пожелавам си да реализираме възможностите си. Титлата няма да ни навреди!”, коментира бившият наставник на Славия.

Мачовете ще се играят в 14-хилядна зала. „Ледевой дворец” е хокейната зала на ЦСКА, смятана за гордостта на Русия, която за първи път ще приеме волейболни срещи.

Динамо Москва ще срещне Тур в½-финала на Шампионската лига по волейбол на 30 март от 17:30 часа българско време в руската столица. Този сблъсък ще бъде с друг заряд на Стойчев, тъй като той е бивш играч на френския тим, който триумфира с Владо Николов през 2004/2005 в Шампионската лига.

„Доста работа ми се събира в последно време. Съжалявам, че нямам помощник и съветник. Владимир Алекно обаче може да се върне за финалните срещи, защото чака разрешение от президиума на руската федерация. Винаги има изненада на финалите. Дано не сме негативната и лоша, а добрата изненада!”, пожела си специалистът, който ще бъде първият български треньор в тази фаза надпреварата.

Още новини в Gong.bg