Славия изпрати Локо Пд при изпадащите
Славия изпрати Локо Пд при изпадащите / netinfo
Славия победи Локомотив Пловдив с 2:0 в неделния мач от 7-мия кръг в А група. Керчев. Мартин Керчев и Галин Иванов вкараха головете за „белите” през второто полувреме. Решителна за успеха обаче бе 25-тата минута, когато Караманов получи червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

Двубоят започна с натиск на домакините, които имаха възможност да открият резултата чрез Благо Георгиев и Тодор Колев.

В 25-тата минута Георгиев и Караманов скочиха за една висока топка, при което футболистът на Локо Пловдив с лакът разби устата на национала. Радан Мирянов не се поколеба да извади директен червен картон и по този начин гостите трябваше да доиграят мача в намален състав.

До края на частта домакините не можаха да се възползват от предимството си, а второто полувреме дори започна с лек натиск на Локомотив.

В 51-вата минута обаче Благо Георгиев центрира в наказателното поле, където Тодор Колев с глава нацели дясната странична греда.

Първият гол в мача падна само 120 секунди по-късно, след като Мартин Керчев се измъкна между няколко футболисти на гостите и със силен удар от около 20 метра в долния ляв ъгъл не остави шансове на Стоян Ставрев.

Влезлият като резерва Галин Иванов пък оформи крайното 2:0 в 78-мата минута. Той бе изведен перфектно от Тодор Колев и без проблеми вкара покрай Стоян Ставрев.

В края на мача Радослав Анев също напусна терена за втори жълт картон, но това не попречи на „белите” да се поздравят с трите точки.

Във временното класиране Славия е на 8-мо място с 10 точки, докато пловдивските „железничари” вече са в зоната на изпадащите с 6.