Шефът на футбола в Италия: Не бързайте със заключенията
Шефът на футбола в Италия: Не бързайте със заключенията / netinfo
Президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете заяви, че смъртта на фена на Лацио не се отнася с толкова голямо значение към футболното насилие и според него не бива да се правят сравнения с убийството на полицая отпреди няколко месеца.

“Разследването започна, причините за инцидента се изясняват, затова и не бива да се бърза с изводите. И двете страни се съгласиха да отложим срещата, за да се избегнат следващи проблеми”, каза шефът на италианския футбол.

Вчера привърженик на Лацио загина при нещастен случай от куршум на полицай, който се опитал да прекрати спречкване между две агитки. Рано сутринта, около 9 часа, ултраси на Лацио нападнали малка група привърженици на Ювентус на една от бензиностанциите на магистралата в района на Арецо. В следствие на мелето бил произведен изстрел от страна на полицай, а 26-годишният диджей от Рим – Габриеле Сандри, починал вследствие на огнестрелната рана.

“Трябва да имаме предвид, че подобен инцидент може да се случи във всеки един момент. Не бих искал този случай да се свързва със смъртта на полицая в Сицилия”, завърши президентът на Италианската футболна федерация.

“Ние не крием, че определени групировки имат проблеми с полицията, но този конфликт е от “друга опера”. Това е било спречкване между две агитки, което за съжаление приключи с човешка смърт”, добави Джанкарло Абете.