САЩ, Франция, Чехия и Испания на 1/4-финал за Купа Дейвис
САЩ, Франция, Чехия и Испания на 1/4-финал за Купа Дейвис / netinfo
Отборите на САЩ, Франция, Аржентина, Чехия и Испания се класираха за четвъртфиналите на турнира за купа Дейвис (неофициално отборно световно първенство по тенис), след като поведоха с 3:0 на съперниците си след срещите на двойки, съответно Австрия, Румъния, Великобритания, Белгия и Перу.

Братята Боб и Майк Брайън не оставиха никакви шансове на Джулиан Ноули и Юрген Мелцер, като ги победиха с 3:0 сета - 6:1, 6:4, 6:2. Така защитаващите титлата си американци дръпнаха с 3:0 на Австрия насред Виена и вече са в следващата фаза на турнира, съобщава БТА.

На четвъртфиналите през април 32-кратният носител на трофей ще срещне тима на Франция, преодолял състава на Румъния. Арно Клеман и Мишел Лодра сразиха Хория Текъу и Флорин Мерджа със 7:6 (5), 6:4, 7:5 и осигуриха класирането на французите за следващия кръг.

По същия начин Давид Налбандиан и Хосе Акасусо се наложиха над Джейми Бейкър и Рос Хъчинс - 6:2, 7:6 (13), 6:0 и донесоха победата на Аржентина над Великобритания.

Фелесиано Лопес и Фернандо Вердаско пък сразиха Луис Орна и Иван Миранда с 6:3, 6:4, 7:6 (4) и донесоха победата на "Ла Фурия Еспаньола.

Най-драматична бе срещата на двойки между Томаш Бердих и Радек Щепанек и Кристоф Флийген и Оливие Рошю. Чехите измъкнаха победата в петсетова драма - 6:7 (2), 7:6 (6), 7:5, 5:7, 6:4, а с това осигуриха и крайния успех над белгийците.

Двубоят Русия - Сърбия се завърза, след като при двойките Новак Джокович и Ненад Зимонич се наложиха над Михаил Южний (сменил Марат Сафин) и Дмитри Турсунов с 6:3, 7:6 (6) и 7:6 (5) и намалиха аванса на домакините.

Израел пък изненадващо води на Швеция с 2:1, след като на двойки Джонатан Елрих и Анди Рам сразиха Симон Аспелин и Роберт Линдстедт с 3:0 сета - 6:3, 7:6 (3), 7:5.

Германия води с 2:1 на Република Корея след успеха на Филип Колшрайбер и Филип Печнер над Юн Вунг и Ким Йон с 6:1, 6:3, 6:3.