Роналдиньо каза принципно да на Челси срещу 58 милиона
Роналдиньо каза принципно да на Челси срещу 58 милиона / netinfo
Роналдиньо даде принципно съгласие да премине в Челси, срещу 5-годишен контракт на стойност 58 милиона лири, ако вземе решение да смени настоящия си клуб Барселона.

Бразилската звезда иска да напусне „Камп Ноу” и неговият агент е приел предложението на Роман Абрамович за 11,6 милиона лири на година.

Разбира се, „караоката” може да промени решението си и да отиде в друг отбор. Ако Челси успее да се договори с каталунците за цената на евентуалния трансфер, Роналдиньо може да премине на „Стамфорд Бридж” още в края на този сезон.

27-годишният футболист би се превърнал внай-скъпоплатеният състезател – като щевзима рекордните 223 хиляди лири на седмица – повече дори от капитана на Челси Джон Тери.

„Сините” най-вероятно няма да платят клаузата, която позволява на Роналдиньо да напусне Барса предсрочно – тя е на стойност 85 милиона лири, но все пак на руския милиардер ще се наложи да извади поне 70 милиона, ако иска да привлече бразилеца.

Милан също проявява интерес към подписа на състезателя, но няма да може да се пребори с финансовите възможности на олигарха, който води Челси.