Прекратиха мач на Кишишев, негов съотборник колабира
Прекратиха мач на Кишишев, негов съотборник колабира / netinfo

Двубоят от втория кръг на турнира за Карлинг Къп между Форест и Лестър бе прекратен на почивката при резултат 1:0 за домакините от Нотингам. Тогава защитникът на гостите Клайв Кларк колабира в съблекалнята на отбора си и веднага бе откаран в болница. Двата клуба се споразумяха, мачът да бъде отложен. Лекарите съобщиха, че футболистът е дошъл в съзнание.

 

Българският футболист на Лестър Радостин Кишишев започна като резерва и не успя да запише участие през първата част.

 

Това е втори случай футболист на колабира в последните три дни. В неделя играчът на Севиля Антонио Пуерта се свлече на игрището в 31-вата минута на двубоя срещу Хетафе. Испанският национал се съвзе и напусна терена ходейки, след което отново колабира в съблекалнята и бе приет в болницата Вирген дел Росио. По-късно стана ясно, че футболистът е в състояние на изкуствена кома. Установено бе, че Пуерта е получил сърдечен удар. 22-годишният Пуерта почина по-рано днес.

 

В друг мач от кръга Астън Вила, където играе Стилян Петров, отстрани след разгромна победа с 5:0 като гост представителя на втората лига в Англия Рексъм в мач от втория кръг на Карлинг Къп. Бившият капитан на българския национален отбор се появи в игра в 67-та минута на срещата.

 

Петте попадения за гостите отбелязаха Малоуни (30, 72), Муур (52), Рио-Кукър (62), Хеърууд (78).

 

Очаквайте подробности!