Поли Цекова за Мача на звездите: Щастлива съм, че това ще е бенефис за мен на родна земя
Поли Цекова за Мача на звездите: Щастлива съм, че това ще е бенефис за мен на родна земя / netinfo

Легендарната българска баскетболистка Полина Цекова ще се включи в шоуто за Мача на звездите на 30-и март в Арена Армеец. За най-успешната родна състезателка в баскетбола това ще е своеобразен бенефис на българска земя и пред български фенове. В отлично настроение и вече нетърпелива за HDI Мача на звездите, Полина Цекова се включи в днешната пресконференция с видео връзка по скайп от Франция.

Голямата ни баскетболистка ще бъде част от отбора на НБА звездите, като сподели, че тръпката е огромна и въобще не се е колебала, която е получила предложение да участва в шоуто. „През годините тайно съм се надявала да присъствам на Мач на звездите. Сега се съгласих веднага. Няма да крия, че за мен е удоволствие този мач да е и като бенефис за мен пред българска публика и на родна земя. Тръпката е огромна. Била съм част от шоуто НБА, но сега тръпката е огромна и ме връща към детските ми години”, коментира Поли Цекова пред българските медии.

Тя разкри още, че дъщеря й Емма вече няма търпение за Мача на звездите. „Най-щастлива е моята дъщеря. Скача като бълха, както казват французите, когато стане дума за мача”, сподели Полина Цекова.

И тъй като организаторите вече обещаха, че зрителите ще могат да видят истински шампионски пръстен от НБА, то обещанието ще бъде спазено. Полина Цекова ще донесе шампионския си пръстен спечелен с Хюстън Кометс, който има и по-специално значение за нея самата.

Поли Цекова е име, което олицетворява българския баскетбол и в САЩ, и в Европа. Шампион на женската НБА с Хюстън Кометс от 1999-а година, шампион на европейската купа „Ронкети” през 1996-а година заедно с френския Тарб, носител на Купата на Франция в три поредни години, и първенец на България с Локомотив София. Във Франция Цекова два пъти става Най-полезен играч сред чужденките, няколко пъти е топреализатор на първенството и е била най-добър борец под коша.

След гласуването на феновете за участниците в HDI Мача на звездите се оказа, че няма състезатели от Плевен, така че Поли Цекова ще е и единственият представител на родния й град в шоу сблъсъка.