Пламен Константинов: Няма да посочвам лидер, той трябва да се прояви
Пламен Константинов: Няма да посочвам лидер, той трябва да се прояви / снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов набеляза много проблеми, които стоят пред отбора преди да е стартирал сезонът за „трикольорите". Тези проблеми обаче не са толкова от спортно-техническо естество, колкото от липсата на реконструирана зала във Варна, място за подготовка, екипировка, както и невъзможността да се използва Арена Армеец заради големите наеми.

Пламен Константинов даде пресконференция заедно с Виктор Йосифов. Националният тим стартира подготовка в понеделник, 4 май.

Селекционерът обяви, че в щаба на отбора се завръща д-р Юлиан Карабиберов като кондиционен треньор. Той отговаряше за медикаментозното възстановяване на националните на 3 Олимпиади - през 1992, 1996 и 2008 година. В същото време наставникът каза, че няма да разчита на Алесандро Пироли, който беше досегашният му помощник.

Пламен Константинов Няма да посочвам лидер той трябва да се прояви
netinfo

„Приоритет ще дадем на финалите на Световната лига. Последната информация от Андрей Жеков от Румъния, че няма счупване на пръстите, а само навяхване. По-голямото ни притеснение е с Цецо Соколов. Това, което ни изпратиха от Италия, становището е, че с това рамо в момента не може да играе", коментира още Пламен Константинов.

„Лидерът в един отбор не се назначава, той проявява лидерските си качества сам. Аз не искам да посочвам кой трябва да бъде лидер, имаме момчета с качества, които могат да бъдат лидери на отбора. А ние трябва да им помогнем да намерят тази увереност. Лидерът трябва да се прояви", каза още Пламен Константинов.

Селекционерът на националите ни коментира, че договорът му с клубния му тим Губерния (Нижни Новгород) е изтекъл и самият той не бърза да подпише нов. Треньорът е решил да изчака преди стартирането на евентуални преговори.

Повече подробности четете в Gong.bg