Пламен Константинов: Борихме се, момчетата дадоха всичко от себе си
Пламен Константинов: Борихме се, момчетата дадоха всичко от себе си / снимка: LAP.bg, Пламен Кодров

Селекционерът на националният отбор по волейбол Пламен Константинов бе огорчен от драматично загубения полуфинал от Франция на Евроволей 2015, съобщава Gong.bg

България изпусна финала след загуба от Франция

„Мисля, че се борихме, момчетата дадоха всичко от себе си. При такъв мач трябва да отдадем заслуженото и на противника, който успя да се върне", каза специалистът след поражението с 2:3.

„Може би трябва да съжаляваме за третия гейм, където изпуснахме инициативата. Направихме 1-2 избора на блок, които бяха против тактическата установка. Не издържахме, можем да отдадем заслуженото на противника. Франция е отбор, който има своите качества и играчи, при това не един. Може да прехвърли играта си, ако някой не му върви при мрежата. Дори и най-малкият подарък, който им направиш, те се възползват от него. Рузие изигра страхотен мач и това направи разликата", заяви Константинов.

„Този полуфинал ще ни остане завинаги като спомен и в мислите ни. Трябва да се концентрираме за мача за бронза срещу един противник, който със сигурност ще иска да си тръгне с нещо предвид неочакваната загуба от Словения", допълни той.

Нека хората да преценят дали можем да направим нещо голямо, коментира селекционерът на националният отбор.

„Вижте, Владо Николов направи доста важни топки на това европейско първенство. Големите играчи поемат отговорност в такива моменти и се търсят точно те в трудни ситуации. Това, че не се е получило, не омаловажава приноса му и качествата му на играч. Абсурд е да обвиним него конкретно. Ние побеждаваме като отбор и трябва да губим като такъв", каза още Пламен Константинов.

Той благодари на публиката и заяви, че именно тя е дала сили на отбора да стигнат до финалната четворка и да играят равностойно срещу може би най-силният тим в света. Момчетата в тежки моменти именно заради публиката успяваха да се съживят и да се борят, допълни той.

„Съжаляваме, защото това беше страхотен шанс - мисля, че заслужавахме финал. Колкото заслужаваше Франция, толкова и ние. В спорта има един победител и днес това беше отборът на Франция. Аз като играч знам колко е трудно да си върнеш фокуса за толкова кратко време. Мисля, че Италия ще играе по-добре утре и това още повече усложнява задачата ни. Надявам се медалите да бъдат за нас", каза още Константинов.

По-добре да изчакаме да свърши първенството и тогава да се правят заключения и генерални анализи. Нека да е тогава, ще е по-спокойно. По-добре да се преспи, да се премисли. В такива моменти емоциите могат да те подведат. Този разговор е за по-нататък, допълни селекционерът на националният отбор по волейбол Пламен Константинов.