Пандев – Ван Нистелрой 2:2, Олимпиакос би в Бремен
Пандев – Ван Нистелрой 2:2, Олимпиакос би в Бремен / netinfo

Гръцкият шампион Олимпиакос неочаквано оглави класирането в Група С на Шампионската лига, след като победи като гост Вердер Бремен с 3:1 и изпревари по голова разлика Реал Мадрид, който завърши 2:2 при визитата си на Лацио.

 

На стадион Олимпико в Рим имаше две главни действащи лица – Горан Пандев и Рууд Ван Нистелрой. Още в осмата минута холандският централен нападател бе най-съобразителен в малкото наказателно поле след центриране на пряк свободен удар отляво и изведе Реал напред.

 

Отговорът на Лацио дойде в 32-ата минута, когато Гилермо Стендардо красиво намери Пандев в наказателното поле и македонецът с топовен шут в горния десен ъгъл на вратата не позволи на Икер Касияс да реагира.

 

След час игра Раул намери Рууд Ван Нистелрой в пеналта и той отбеляза 52-рия си гол в Шампионската лига правейки резултата 1:2. Горан Пандев не остана по-назад и отбеляза второто си попадение в срещата в 75-ата минута правейки оформяйки крайното 2:2.

 

На Везерщадион в Бремен Олимпиакос падаше с 0:1 до 73-ата минута, но стигна до успеха с три безответни гола в последните 17 минути на срещата.

 

В 32-ата минута Даниел Йенсен проби отляво и намери Уго Алмейда, който отблизо проби Никополидис шестия си гол за сезона. В 73-ата минута Кристиан Вандер спаси силен шут на Дарко Ковачевич от границата на наказателното поле, топката попадна в Йероклис Столтидис и тоталният обрат започна.

 

В 82-ара минута Кристос Пацацоглу с далечна топалка прати топката в паяжината на вратата на Вердер. Три минути преди края Дарко Ковачевич смени ролята си от първия гол и довкара топката, след като Вандер спаси изстрел на Раул Браво.