ОФК Несебър с декларация срещу спекулациите
ОФК Несебър с декларация срещу спекулациите / netinfo
Ръководството на ОФК Несебър разпространи декларация, в която изразява възмущението си от непрестанните спекулации, целящи уронването на престижа на отбора, който продължава да води битка за първото място в Източната Б група.

Ето и цялото изявление:

Ръководството на ОФК Несебър следи с интерес как някои са недоволни от факта, че клубът продължава борбата за влизане в А група. Явно има неприятно изненадани от факта, че ОФК Несебър е на точка от второто място в Източната Б група. Сигурно са очаквали отборът отдавна да е отпаднал от борбата. И сега се продължава с курса на създаване на интриги. Така е от началото на пролетния дял на първенството. След като ОФК Несебър не загуби от Родопа, интригите се усилиха. Стигна се чак до „фронт” срещу тима.

Поредната интрига или лъжа е факт. Така както бе и факт преди мача с Дунав. На хората бе внушено, че няма как Дунав да не клекне на Несебър, защото видите ли гостите в Русе имали милионен бюджет. Стигна се до там русенци да не вярват на отбора си. И какво след като Дунав би Несебър с 2:0? Някой да се извини на клубовете, на феновете или на играчите. Не. Нито дума, нито ред.

Ръководството на ОФК Несебър призна, че съдията е сгрешил в ущърб на Калиакра, но той сгреши и срещу домакините. Едва ли нормално мислещ човек може да търси съдийска помощ при победите на ОФК Несебър над Бенковски в Бяла и над Родопа в Несебър.

При гостуването в Бяла на гостите бяха показани 7 жълти и червен картон. Преди домакинстване на Родопа. Човек да си помисли ли, че от този клуб са хванали съдията?

В мача Несебър – Родопа гостите не трябва да търсят причините за загубата извън самите себе си. Не съдията направи фрапантните пропуски пред вратата на Несебър. Едва ли той направи грешките в защита на гостите, след които домакините отбелязаха.

И накрая всеки ли, който гледа мачовете в Несебър може да се твърди, че е на работа в клуба. Защото сред зрителите досега са забелязани хора като Христо Порточанов, Андрей Желязков, Георги Василев, Атанас Атанасов - Кеби, Димитър Димитров, ръководството на Локомотив Сф, много мениджъри и бивши съдии. Едва ли всички те работят за ОФК Несебър.

За ръководството на клуба остава открит въпросът: „Кой го е страх от ОФК Несебър?” И в страха си манипулира някои медии. Едва ли това са Йордан Лечков и Вили Вуцов....