Избягалите кубински боксьори са в Германия
Избягалите кубински боксьори са в Германия / netinfo

Двамата кубински боксьори, които на 22 юли избягаха от лагера на националния отбор се намират в Германия.

Двукратният олимпийски шампион Гилермо Ригондо и носителят на световна титла Ерисланди Лара бяха в неизвестност няколко дни, след като напуснаха тима си по време на Панамериканските игри в Бразилия.

В Германия боксьорите са подписали и договори с телевизионния канал Arena TV, благодарение на които ще могат в най-скоро време да започнат професионална кариера, информира Associated Press.

Двукратният олимпийски шампион в категория 54 килограма Гилермо Ригондо и световният шампион до 69 килограма Лара напуснаха националния отбор преди срещите си от ¼-финалите на надпреварата в Бразилия.

След това кубинският лидер Фидел Кастро обвини американската мафия за бягството на двамата. Той отправи обвиненията си като заяви, че в САЩ използват отработени психологически методи и милиони долари, за да си купят спортисти, които след това да използват в професионалния бокс.

През март тази година немският канал Arena TV подписа договори с трима други кубински боксьори – медалисти от Олимпийските игри в Атина през 2004 година.