Голов екшън на Румъния – Холандия
Голов екшън на Румъния – Холандия / netinfo
Истински голов екшън си спретнаха ветераните на Румъния и Холандия. Пред 10000 зрители на стадиона в Клуж, двата тима си вкараха 10 гола, завършвайки 5:5 в шоу-мач, предшестващ евроквалификацията от нашата група, която ще се играе в събота в Констанца.

„Лалетата” дръпнаха с два гола само за шест минути – в 22-та бившият халф на Аякс и Барселона Ричард Вичге откри резултата с шут от 20 метра, а в 28-та Пиер ван Хойдонк удвои. Северните ни съседи намалиха чрез легендата Георги Хаджи в 34-та минута. В самия край на първата част бившето острие на Фейенорд Ван Хойдонк върна аванса от два гола за тима от Ниската земя.

Три минути след старта на второто полувреме Роналд Де Буур направи 1:4, но веднага след изпълнението на център Джика Хаджи вкара втория си гол в мача. Румънците върнаха още един гол в 55-а минута. Йон Виорел Ганя се разписа след дълъг дрибъл и шут от малкия пеналт за 3:4. Само четири минути по-късно Орландо Труистфул вкара последния гол в актива на „оранжевите”.

В 63-та Виорел Молдован се разписа и отново намали преднината на Холандия. Крайното 5:5 оформи Георге Крайовеяну 10 минути преди последния съдийски сигнал.

Треньорските легенди на Румъния Ангел Йорданеску и Емерих Еней бяха включили в своя състав освен Георге Хаджи имена като европейския шампион с Цървена Звезда Миодраг Белодедич, екс-защитникът на Барселона Георге Попеску, Дан Петреску, Илие Домитреску, Флорин Радунчою и Мариос Лакатуш.

В състава на лалетата личаха имената на носителя на Златната топка Рууд Гулит и европейските шампиони от 1988-а година Ханс ван Брьокелен и Арнолд Нюман.

В решителната за българския тим евроквалификация в Констанца Холандия трябва да победи, за да запазим шансове за класиране на финалите догодина в Австрия и Швейцария.