Фърдинанд: Сър Алекс иска Бербо, за да остане Юнайтед на върха
Фърдинанд: Сър Алекс иска Бербо, за да остане Юнайтед на върха / netinfo

Легендата на Тотнъм Лес Фърдинанд за пореден път бе потърсен от английските медии, за да сподели мнението си относно ситуацията около Димитър Бербатов и желанието на Манчестър Юнайтед да се сдобие с българския капитан.

Бившият играч на „шпорите” не спести суперлативите си към Бербо в интервю за Manchester Evening News, като едновременно с това призна, че капитанът на националния ни тим е един от малкото футболисти, които могат да подсилят Юнайтед през това лято.

Лес е братовчед на Рио Фърдинанд, а по време на професионалната си кариера прави впечатление с изявите си за Куинс Парк Рейнджърс, Нюкасъл и Тотнъм.

„Бербатов е класен футболист. Той със сигурност е един от най-добрите нападатели, които съм гледал и с които съм играл в Тотнъм. За мен той е завършен централен нападател. Бербатов има сензационен контакт с топката, съумява да въвлича и останалите футболисти в атаката и да създава положения за другите играчи. Не можете да искате повече от това. Той е фантастичен и заслужава всички тези похвали”, сподели Лес Фърдинанд.

„Не се съмнявам, че той ще се представи страхотно и на „Олд Трафорд”, но като фен на „шпорите” това е последното нещо, което бих искал да се случи”, добави още легендата на Тотнъм.

В същото време обаче той призна: „Струва ми се,че Бербатов е един от малкото, които биха желали от Манчестър Юнайтед, като се има предвид и какво направи тимът през последния сезон.”

Офертата на „червените дяволи” бе отхвърлена от страна на Тотнъм. 27-годишният нападател обаче остава приоритет за сър Алекс Фъргюсън.

„Хората може би ще се запитат, защо им е Бербатов или който и да било друг, след като спечелиха Шампионската лига и титлата в Англия. Но Фъргюсън иска да задържи отбора на върха, затова се е насочил към талант като Димитър. Той може да направи това ”, добави още Лес Фърдинанд.