Филаделфия на крачка от финала, Сан Хосе с първи успех
Филаделфия на крачка от финала, Сан Хосе с първи успех / netinfo
Филаделфия и Далас водят с по 3 на 1 победи в сериите си в плейофите на Националната хокейна лига. Филаделфия, който беше най-слабият отбор през миналия сезон, сега е на прага да елиминира Монреал преди петата среща в серията.

Томаш Плеканец и Саку Койву вкараха в рамките на 37 секунди през третата част, за да изравнят резултата. Преди това Ар Джей Умбергер откри за домакините във втората третина, а Скот Хартнъл вкара втория гол. В последните пет минути на

срещата Дани Бриер най-напред вкара за 3:2, а след това и Ар Джей Умбергер се разписа за втори път в мача при числено превъзходство.

В Далас местният тим допусна първа загуба в серията от Сан Хосе Шаркс, който спечели с 3:1, но въпреки това води със същия резултат в серията. Милан Михалек вкара победното попадение за акулите 4 минути след началото на третата част при числено превъзходство. Йере Лехтинен откри резултата в полза на домакините в 5:25 минута на втората част, а Патрик Марло изравни след пас на Сергей Зубов. Петата среща е в Сан Хосе в петък, като победа в нея гарантира на Далас участие във финала в

конференцията. В статистиката за съперници от Тихоокеанската дивизия до момента в плейофите пък 14 от 18 мача са спечелени от гостите.