Доменек мълчи след наказанието на УЕФА
Доменек мълчи след наказанието на УЕФА / netinfo

Селекционерът на националния отбор на Франция Раймон Доменек, който ще изгледа евроквалификацията на своя тим срещу Италия от трибуните, отказа да даде изявление за случилото се.

Наставникът не пожела да коментира потвърждаването на наказанието му от страна на УЕФА, след като по-рано през деня Дисциплинарната комисия към европейската централа отхвърли апелацията на специалиста.

„Въпросът е приключен, наказан съм. В това няма нищо страшно, в Англия често стават подобни неща”, лаконичен бе наставникът пред Channel4.

Доменек бе санкциониран за един мач и глоба в размер на 6000 евро заради интервю дадено на 9 август, в което селекционерът обвини Скуадра Адзура, че е подкупила съдията на двубой срещу петлите, който бе решителен за класиране на Олимпийските игри в Сидни през 2000.

Франция и Италия попаднаха в група В в квалификациите за Евро 2008. До момента Франция е лидер с 18 точки, а „Скуадра Адзура” е на точка зад „петлите” и на три пред Швейцария.

От своя страна и наставникът на Арсенал коментира случилото се и заяви, че Доменек не е бил прав да обвинява италианците: „Треньорите носят отговорност и не бива да нажежават допълнително обстановката преди важни мачове. Не смятам, че той е прав.”