Баскетболистите тръгват за Италия
Баскетболистите тръгват за Италия / Sofia Photo Agency
Воденият от Пини Гершон български национален тим по баскетбол тръгва в ранния следобед в понеделник за Италия, където в сряда ще изиграе предпоследния си двубой от евроквалификациите.

Баскетболистите ни се нуждаят от поне една победа в оставащите два мача срещу Италия и Сърбия, за да се класират на Европейското първенство в Полша догодина. България е втора във временното класиране в Група А с 4 успеха от 6 срещи, като изостава от Сърбия с една точка. Италианците също имат 10 точки, но с 3 победи и 4 загуби са трети. Двубоят в сряда в Торино е от 21:00 часа българско време, а в другия мач от групата играят Сърбия и Финландия.

Старши треньорът на мъжкия ни състав Пини Гершон събира играчите на тренировка преди обяд, а после тимът ни пътува за Италия с полет през Виена. Отборът ще пристигне в Торино по-късно вечерта в понеделник, а във вторник има предвидени две занимания на местна земя. Очаква се към тима да се присъедини и контузеният Филип Виденов, който днес ще претърпи интервенция на ръката в Испания.

Домакините от Италия пък вече тръбят, че искат да завършат евроквалификациите с победа. Воденият от Карло Рекалкати отбор почива в последния кръг. „Двубоят с България ще бъде труден, но искаме да завършим тези квалификации с победа. Ще опитаме да спечелим второто място в групата”, заяви наставникът Рекалкати след двубоя с Финландия.