Започва Европейската седмица на мобилността
Започва Европейската седмица на мобилността / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Започва Европейската седмица на мобилността
44826
Започва Европейската седмица на мобилността
  • Започва Европейската седмица на мобилността

Днес започва Европейската седмица на мобилността, която ще бъде съпроводена с поредица от екологични събития.

С 24-часов велопоход и информационна кампания за климата ще бъде отбелязан финалът на кампанията на 24 септември. София отбелязва за втори път официално Европейската седмица на мобилността. Миналата година в инициативата се включиха над 25 организации и над 200 хил. граждани.

В рамките на таза една седмица Столична община, която е основният и водещ инициатор на това голямо мероприятие, ще се случат много интересни събития.

„В рамките на 19 до 22 септември ние от Коалиция за климата или природозащитния сектор ще имаме информационни щандове пред Народния театър „Иван Вазов", където ще могат да се запознаят с много интересни и различни възможности за решаване на проблемите на транспорта. Както знаем в София това е един от основните ни проблеми", обясни Георги Стефанов от Коалиция за климата.

Той допълни, че ще бъдат прегледани какви са добрите практики и примери по другите места в града, като уточни, че се очаква една натоварена седмица.

„На 24 септември (в събота), по средата на дългите почивни дни е Международният ден за компания 350, която винаги е съчетана с промените в климата", каза Стефанов.

В тази връзка е предвидено шествие в рамките на 24 часа, което ще започне от предния ден и ще приключи на 24 септември в 12 ч. на Моста на влюбените до НДК, допълни още той.