Ученици апелират: На 12 февруари в 12.55 часа пуснете sms на 1255
Ученици апелират: На 12 февруари в 12.55 часа пуснете sms на 1255 / снимка: Reuters

В подкрепа на апела на Българския Червен кръст за спешно подпомагане на пострадалите от катастрофалното земетресение в Хаити към организацията за съдействие и подкрепа се обърнаха млади хора, които желаят да мобилизират учениците от цяла България към съпричастност и солидарност със страдащите.

Водени от загрижеността си за жертвите на земетресението, ученици от Частно СОУ „Дрита" - София търсят медийна и обществена подкрепа на своята идея - младежка дарителска инициатива за включване на колкото се може повече ученици от цялата страна в кампанията, чрез изпращане на едно кратко съобщение на телефон 1255 (за всички оператори) на 12 февруари 2009 г. точно в 12.55 часа.

Идеята им е продиктувана от убедеността, че училището е място, където младите хора не само се образоват, но и градят своята ценностна система. Поради това, училището като институция има отговорност да насърчава младежите към благотворителност, милосърдие и подпомагане на хората в нужда.

Тази инициатива вече набира сериозна популярност в социалните интернет мрежи.

Инициативата на учениците от „Дрита" получи подкрепа от министъра на образованието, науката и младежта проф. Сергей Игнатов, който е уведомил регионалните инспекторати на МОНМ за оказване на необходимото съдействие.