„София диша отива на „Пиротска с „Ветрове от цветове
„София диша отива на „Пиротска с „Ветрове от цветове / снимка: БГНЕС, архив

Визуалните изкуства ще преобразят улица „Пиротска" между 16:00 и 22:00 ч. днес по време на третото събитие от мултижанровия фестивал „София диша" през август, съобщиха организаторите.

Улицата ще приюти визуалните артисти, които ще представят личните си проекти от сферата на изобразително изкуство, графика и анимация, дизайн, фотография, стрийт арт и инсталации.

Ще може да бъде видян уникалният дървен велосипед, творение на Георги Байлов. На 18 август ще можете да се докоснете на живо до уникалното возило и да разберете как се съчетават творчески идеи, много ръчен труд и качествени материали, за да се получи функционален дизайнерски велосипед.

От Сдружение на младите психолози в България - „4-ти април", очаквайте интересна и интерактивна програма, която ще включва различни демонстративни игри с посетителите на фестивала, уъркшопи и презентация относно сетивата и начина, по който човешкият мозък обработва информацията.

Анимационна магия е проектът, с който Компот Колектив ще се представи на феста тази неделя. Всеки, който се интересува, ще получи тяхното съдействие и ще може да създаде своя кратка анимация. Ще организират също и прожекции, базар с авторски продукти и представяне на творческата платформа Компот Колектив.

По време на „София диша" Мариана и Виктор пък ще припомнят на хората, че не са им нужни хиляди пиксели, ако са решили да се забавляват с аналоговата фотография. Също така са подготвили и малко студио, в което хората ще се снимат с различни физиономии, подтикнати от различни миризми!

Последното събитие от програмата на „София диша 2013" предстои на 25 август. На пешеходната част на бул. „Витоша" ще се проведе „Песента на танца". Фестивалът организира своите инициативи за четвърта година в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата 2019" и като част от Културния календар на Столична община.