Синът на Раде Маркович гостува с пиеса в Народния театър
Синът на Раде Маркович гостува с пиеса в Народния театър / netinfo

Спектакълът "Фалшификаторът" на популярния драматург и режисьор Горан Маркович ще бъде игран на голямата сцена на Народния театър на 4 декември (петък). Синът на Оливера и Раде Маркович ще гостува у нас заедно с трупата на Белградско драмско позорище.
 
"Фалшификаторът" е част от европейски проект наречен "След падането". В него участват театри от Германия, Белгия, Дания, Швеция, Полша. Всеки един от тях е създал спектакъл с основна тема "Падането на Берлинската стена".
 
За своята постановка Горан Маркович казва: "Пиесата би могла да предизвика много, макар и поизбледнели спомени за страстта, която носехме в себе си към времето на великите илюзии и лъжливите надежди. Все пак този период беше просмукан и от много любов за онези от нас, които като същински илюзионисти се озоваваха в тогавашния несъществуващ рай. Само най-умните са знаели за какво става дума. Ние, останалите, живяхме зазидани между стените издигнати от нашата наивност и сляпата ни вяра в човешката доброта".
 
Билетите за спектакъла "Фалшификаторът" вече се продават на касата на Народния театър "Иван Вазов". Те са с цени от 5, 6 и 8 лева.

Синът на Раде Маркович гостува с пиеса в Народния театър
netinfo

 
Кой е Горан Маркович?
 
Горан Маркович е роден през 1946 г. в семейството на едни от най-известните филмови и театрални актьори на територията на бивша Югославия - Оливера и Раде Маркович.
 
Завършва режисура в известната Филмова академия в Прага. Заснел е повече от 50 документални и 15 игрални филма. Поставял е на театралната сцена свои и чужди пиеси. Написал е редица сценарии, има и три книги с художествена литература. В момента Горан Маркович преподава кинорежисура в Белград, член е на Европейската академия за киноизкуство в Брюксел.
 
Докато е в София той ще представи книгата си "Малки тайни", в която се разказва за началото на Белградското драмско позорище.