Приключи дарителска акция за подпомагане на сираци с учебни помагала
Приключи дарителска акция за подпомагане на сираци с учебни помагала / netinfo

Приключи дарителската акция за подкрепа на образованието сред децата сираци, организирана от „Еврофутбол” и Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ).

Целта на едноседмичната инициатива в 7 университета бе да се съберат учебни помагала, които да помогнат на заинтересованите деца от домовете в тяхната кандидатстудентска подготовка.

Събраха се над 2000 изключително ценни и скъпо струващи издания- учебници, сборници, издания с примерни тестове, българска и чуждестранна литература, атласи, лекции и др.

В момента те се преглеждат и разпределят. Следващата седмица ще започне разпращането им до предварително подбрани домове с младежи, които имат висок успех в гимназията и желание да кандидатстват. Материали ще получат и домовете, в които няма библиотеки.

Организаторите решиха да продължат акцията и призовават всички успешно издържали предварителните кандидатстудентски изпити да дарят своите вече ненужни помагала. Материалите могат да се изпращат в офиса на ФПББ.

Дарителската акция е част от мащабната социална кампания на „Еврофутбол”, наречена „Печелиш и помагаш”, която се състои от 8 целеви тиража, набиращи средства по актуални за страната проблеми.