На този хубав слънчев ден, когато се радваме на Христовото Възкресение, пожелавам на всички от сърце да изпитат тази радост и да живеят с нея, каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит преди богослужението за Великден в църквата "Св. Неделя". Патриархът поздрави вярващите пред храма с думите: "Христос воскресе", а те му отвърнаха, както повелява традицията, с "Воистина воскресе".

Христос воскресе!

Великден
БГНЕС

"Нека светлината, изгряваща в този ден от празния гроб, огрява винаги всички нас. Нека съгрява сърцата ни и просветлява умовете ни, та водени от нея, да вървим неизменно по стъпките Христови. Поздравяваме с Христовото Възкресение всички верни чеда на православната ни църква в родината ни и далеч от нея и всесърдечно благопожелаваме на всички светлината на Възкресението и радостта от Божията победа никога да не угасват в нашите сърца", каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на богослужението за Великден в църквата "Св. Неделя".
 
Великден е! Традициите на празника (ВИДЕО)

Великден
БГНЕС

"Със светлина в душите и сърцата, с истинска пасхална радост и благодарност към небесата, поради изгряващата от гроба светлина на живота и тази година благоговейно посрещаме Възкресение Христово. Прекланяме се пред дивния Божи промисъл и пеем победната песен: "Христос Възкръсна от мъртвите". Радостта ни е пълна, защото извира от непосрамената ни вяра в победилия смъртта наш Господ, който Възкръсна заради нас", каза патриархът.

Негово светейшество пожела светлина, мир и спасение за всеки човек. "Братя и сестри, животът и вярата, които светата църква изповядва и проповядва и с които всички нейни верни живеят и се спасяват, са божествен дар за всички нас", посочи Неофит. Според него от нас зависи да следваме спасителната православна вяра.

Великден
БГНЕС


Във фейсбук президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отправиха поздрави по повод Възкресение Христово.
 
Министър-председателят пожела здраве, благополучие и щастие, както и призив делата ни да бъдат водени от доброто.

 

Христос Воскресе! На този светъл празник пожелавам на всички много здраве, благополучие и щастие. Нека делата ни бъдат водени от доброто.

Публикувахте от Бойко Борисов в 7 април 2018 г.


"Нека си пожелаем да крепне вярата, надеждата и любовта между всички нас, българите. Да не слабее волята ни да творим добро, дори когато срещаме неразбиране и враждебност", написа държавният глава.
 

 

Христос воскресе! Скъпи сънародници, във великия ден на Христовото Възкресение нека си пожелаем да крепне вярата,...

Публикувахте от Румен Радев в 7 април 2018 г.