Патриарх Неофит: Да има навсякъде около нас мир, радост и благоденствие
Патриарх Неофит: Да има навсякъде около нас мир, радост и благоденствие / БГНЕС
Патриарх Неофит: Да има навсякъде около нас мир, радост и благоденствие
91858
Патриарх Неофит: Да има навсякъде около нас мир, радост и благоденствие
  • Патриарх Неофит: Да има навсякъде около нас мир, радост и благоденствие

Негово светейшество българският патриарх Неофит оглави св. литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Стотици миряни бяха в катедралния храм и се помолиха за себе си и своите близки.

Да има навсякъде около нас и в нас мир, радост, благоденствие и за много, и много години във всички държави, и народи да възтържествува Божият мир. Това пожелание отправи Негово светейшество българският патриарх Неофит в своето по случай Рождество Христово.

Нека като витлеемските ясли, така и ние станем приемници на благодатта Господня, заедно да празнуваме в мир, любов и разбирателство, призова патриархът.

Честито Рождество Христово! (ВИДЕО)

"Да има навсякъде около нас и в нас мир, радост, благоденствие и за много и много години във всички държави и народи да възтържествува Божият мир. Защото той дойде за всички нас, за да бъдем ние негови следовници. Да живеем в мир, благоденствие и всяко благополучие. За много години, на многая лета", пожела българският патриарх.

"Всесърдечно ви поздравявам, възлюбени в Господа, с Рождественския празник и ви благодаря за молитвеното участие в светата служба, посветена на родилия се за нас и за нашето спасение Господ Исус Христос", обърна се патриарх Неофит към миряните в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Източник: БГНЕС