Молебен за българките в Св. Александър Невски
Молебен за българките в Св. Александър Невски / netinfo
Молебен за здравето и спасението на Валя, Валентина, Снежана, Кристияна, Нася и палестинския лекар Ашраф ще бъде отслужен в храм "Св. Александър Невски" на 9 февруари. Молитвата, която е част от мисията "Не сте сами" на "Стандарт", Би Ти Би и Дарик радио и DarikNews.bg, ще бъде водена от Видинския митрополит Дометиан и Русенския митрополит Неофит.

Молебенът е абсолютен прецедент в история на катедралния храм. Досега в "Св. Александър Невски" е бил отслужван само един подобен – през 2004 г. Тогава двама митрополити са се молили за здравето и успехите на олимпийците ни преди игрите. Оттогава в храма се отслужват само най-големите християнски празници.

"Стандарт", Би Ти Ви и Дарик радио успяха да обединят вероизповеданията у нас за каузата на сестрите ни. По едно и също време молитви за спасението им ще бъдат изречени още в синагогата, джамията, арменската и католическата църква и в обединените евангелийски църкви.

Духовните водачи на шестте основни вероизповедания у нас ще призоват вярващите да се включат в шествието. Още от 12 ч митинги, шествия и молебени ще залеят страната на 9 февруари. Кметовете на областните градове вече подготвят серия инициативи. Хората пък се обръщат към тях с молба да им осигурят транспорт за голямото шествие в София.