Фейс ту Фейс издава ръководство срещу трафика на хора
Фейс ту Фейс издава ръководство срещу трафика на хора / netinfo
Сдружение „Фейс ту фейс” издава уникално ръководство за превенция трафик на хора.

Ръководството е създадено с цел да послужи като помагало на вече обучени доброволци на възраст от 15 до 18 години да организират обучения за свои връстници.

Издаването на това ръководство е част от проект „Предай нататък”, чиято основна цел беше да подготви 2 групи от по 20 деца за Пловдив и София, които да се включат активно в помощ на превенцията от трафик на хора в техните училища.

В проекта се включиха деца от 153 ПГ „Неофит Рилски”- гр. София; 18 СОУ „Уилям Гладстоун”- гр. София; СОУ „Никола Вапцаров” – гр. Пловдив и СОУ „Симеон Велики”- гр. Пловдив.

Проектът беше изпълнен успешно с изключителното партньорство на Мeждународна организация по миграция - мисия за България (MOM) и финансовата подкрепа на Американската агенция за международно развитие (USAID)

Сдружение „Фейс ту фейс”, с председател Магдалина Валчанова, се утвърди като лидер в организирането на информационни кампании и реализирането на превенционни проекти в подкрепа на борбата срещу трафика на хора в България, като насочваше всичките си усилия към интензивна работа с рисковата група деца и разпространението на информационни материали за алармиране на обществото за съществуването на този социален феномен - трафик на хора.

Ръководството съдържа полезна информация за трафика на хора, практически съвети за организиране на обучения, извадки от законите за трафика на хора и закрила на детето. Към него e приложено DVD с видео материали за превенция трафик на хора, между които се откроява сингълът „САМА” на Мария Илиева продуциран от Фейс ту фейс и „МИ Продъкшънс”.