Дарик получи многобройни поздравления от свои приятели
Дарик получи многобройни поздравления от свои приятели / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Дарик получи многобройни поздравителни адреси от своите партньори в правенето на новини, от своите приятели и почитатели. С най-добри пожелания към рождениците днес се обърнаха:

Премиерът на България Бойко Борисов написа в поздравителния си адрес: "Сърдечно честитя седемнадесетия рожден ден на Дарик радио. Надявам се искрените ми пожелания да стигнат чрез Вас до всички, които през годините са работили за превръщането на медията във водещ информационен източник в България. Следя с внимание голяма част от емисиите на Дарик и искам да Ви уверя, че те винаги са навременни, точни и отразяват без изключение всички гледни точки. Вярвам, че ще продължите и занапред да отстоявате позициите си на независимо и обективно радио!. Пожелавам на Вас и на всички работещи в медията да съхраните жив непримиримия си журналистически дух. Благодаря Ви за доброто партньорство при съвместните ни усилия за превръщането на България в достойна европейска държава."

Поздрави за 17-ия рожден ден на Дарик получихме и от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. „Най-сърдечно Ви поздравявам за вашия 17-ти рожден ден! През годините Дарик радио се доказва като едно от най-авторитетните и търсени средства за масова информация, утвърди се като модел на българската радиожурналистика, предоставяйки винаги актуална информация, интересни теми и безкомпромисна авторска позиция. В динамично развиващото се общество Дарик радио присъства като ясен и точен коректив в публичното пространство, който дава възможност за представянето на повече гледни точки и изчерпателност на проблематиката. Пожелавам ви да бъдете винаги смели и напористи в работата си, за да печелите все по-широка аудитория, която не само чува, но и слуша Дарик радио!"

Министърът на правосъдието Маргарита Попова също изпрати поздравителен адрес до Дарик радио: „Най-сърдечно ви честитя 17-годишнината на Дарик радио! От създаването си до днес Дарик съхрани по безспорен начин признанието на слушателската аудитория и доказа, че истинското богатство на една медия са вдъхновението и таланта на журналистите. Вече 17 години вие имате доказани лидерски позиции в българската журналистика и неизменно защитавате принципите, извоювали ви авторитет в медийното пространство и спечелили ви доверието на обществото. Желая ви и в бъдеще да отстоявате ролята си на фактор в обществения живот, да продължавате да бъдете социално ангажирана медия, която формира положителни ценности в българското общество".

„Честита 17-годишнина на радиото! И не само мигове, а дълги години свобода в ефира, каквато Дарик осигурява. Вие сами си пожелавате да сте все така коректни към аудиторията в отразяването на събитията и за да се сбъдне пожеланието Ви докрай, аз пък Ви гарантирам, че ще продължаваме да ви осигуряваме по-позитивни новини", пише в поздравителния адрес до радиото Андрей Иванов, председател на Столичния общински съвет.

„Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 17-я рожден ден на Дарик радио. Година след година радиото печели все повече и повече слушатели и приятели. Това се дължи на безспорния професионализъм и дух на целия му екип; на упоритостта, с която отстоявате мястото си в информационното пространство, на новаторските похвати, на любовта, която винаги помага да се преодоляват препятствията. Бъдете живи и здрави! С увереност и ентусиазъм утвърждавайте ценностите на истинската журналистика и занапред!", обърна се в писмото си Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

„Имам честта от името на Община Кюстендил и лично от мое име най-сърдечно да Ви поздравя по повод рождения ден на Дарик радио. Радиото несъмнено е една от културните придобивки на 20 век, а знанието, което получаваме от него, е безценно. Тази обществена институция, с дългогодишно съществуване и традиции е най-точния барометър на обществото като цяло. Високо ценя Вашия професионализъм и Ви желая много здраве, успехи и все такава любов да отразявате пулса на българската общественост", написа Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил.

Дарик радио получи поздравления и от Цвета Маркова, Председател на Държавна комисия по сигурността на информацията. „Имам удоволствието от името на Държавната комисия по сигурността на информацията и лично от свое име да Ви поздравя по случай 17-годишнината на Дарик радио. Използвам приятния повод да изразя своето уважение към професионализма и неуморния труд на всички Ваши служители, които допринесоха за достойното и ползотворно присъствие на Дарик радио в живота на българските слушатели. Приемете моите най-искрени пожелания за здраве, плодотворна работа и професионални успехи във всички Ваши начинания."

„Приемете моите най-сърдечни поздравления и благопожелания по случай 17-годишнината от създаването на най-слушаното българско радио. За 17 години вие, и вашият екип, успяхте да наложите професионални стандарти в журналистиката, които трудно могат да бъдат достигнати от конкурентите. Дарик се превърна в синоним: демокрация; честност; професионализъм. Бъдете все така добри и за в бъдеще, защото българската аудитория има нужда от истински медии." С тези думи Георги Табаков, Председател на Български икономически форум честити празника на радиото.

„Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК „Левски" АД желаят на целия екип на Дарик много здраве, професионални успехи и все повече слушатели", пише изпълнителният директор по финансовите въпроси в ПФК „Левски" в писмо до медията-рожденик.

За годишнината си Дарик радио получи още редица поздравления, сред които тези на Мулти Медийна Група, която честити на 17-ата Успешна Година и пожела здраве и енергия, за да продължаване на пионерското дело.

„Убедени сме, че за широката Ви слушателска и читателска аудитория, това не е просто възраст, а доказателство за висок професионализъм, принципност и сила на редакционния екип, да отстоява свободата на словото и задълбочено да анализира случващото се в нашето ежедневие и обективно да информира обществеността! Пазете духовните и нравствени ценности на нацията - това е формулата за запазване на българското и България - нашата родина! Като Ви честитим отново празника, се надяваме, че както досега, така и за в бъдеще, последователно и категорично, със силата на думите, ще продължите да подкрепяте усилията на държавата ни, за по-добро съществуване, за по-спокоен живот и всичко, срещу което се борим ежедневно! Пожелаваме здраве, лично щастие и нови върхове на журналистическото поприще!", написаха от Агенция за сигурност „Скорпио".

Екипът на Дарик получи и специални поздравления от фирма „Евробет".

От името на „Вратица" ООД гр. Враца също ни поздрави за празника. „Пожелаваме Ви да работите все така всеотдайно и неуморно за издигане на още по-високо ниво реномето на Вашето радио; да множите успехите си, като задоволявате все по-взискателните потребности на всички слушатели в страната и чужбина!".