Джоко Росич
Джоко Росич / netinfo
Джоко Росич
100762
Джоко Росич
  • Джоко Росич
На днешния ден си спомняме за големия актьор Джоко Росич, който си отиде завинаги преди пет години. Освен голям брой роли в киното, след себе си той остави незабравими послания за това какво прави един човек богат и щастлив.
 
А сред хубавите неща в живота на Джоко Росич беше присъствието на жената и нейната атмосфера, навсякъде. 
 
„Аз винаги съм го казвал това. Ако настъпи някой ден, в който аз няма да харесвам някоя жена или няма да съм влюбен, тогава значи съм умрял, значи съм погребан“, казваше той.
 
За нас Джоко Росич беше познат като легендарният каубой в киното. Самият той ценеше качествата си на ездач:
 
„30-35 години съм прекарал на кон и мога да кажа, че съм добър ездач. Даже мисля, че в Източна Европа има само един човек, който беше по-добър от мен и това е моят приятел Гойко Митич. Той можеше да направи с коня каквото поиска“.

Спомен с любов за Джоко Росич
netinfo

Джоко харесваше и ролите на лошия герой:
 
„Да направиш отрицателен герой и да го изпипаш, да го направиш така, че когато този герой накрая на филма го убиват, на публиката ѝ е жал, че са го убили. Това означава, че съм направил нещо“.
 
Въпреки че е от смесен произход и се е снимал в сръбски и унгарски филми, Джоко Росич държеше да бъде посочван за българин.
 

„Когато са публикували интервю с мен, няколко пъти са ме писали югославски актьор, а аз винаги съм предупреждавал да ме пишат български актьор“, казваше той.
 
Джоко Росич обичаше да ходи на кино и го описваше така:
 
На кино се ходи като на църква. Ние с моята жена го правим. Като ходим на кино, задължително след това се отбиваме някъде да ударим по едно малко и да си доразкажем онова, което сме гледали. Ходенето на кино е събитие“.

Спомен с любов за Джоко Росич
netinfo

Големият актьор виждаше своето богатство и щастие в хората около себе си и споделяше, че се чувства късметлия:
 
Мен просто ангелът от небето ме е целунал по главата, защото аз никога нищо не съм гонил в живота и никога не съм правил никакви планове“.