Байърли: 60 млн. долара дава Американският конгрес за Ново село
Байърли: 60 млн. долара дава Американският конгрес за Ново село / netinfo
Близо 60 млн. долара е предвидил Американският конгрес за подобряване на инфраструктурата и ново строителство в района на Ново село.

Там през септември и октомври тази година ще се проведат съвместни учения между армиите на САЩ и България. Това каза американският посланик у нас Джон Байърли, след като бяха подписани 11 споразумения за изпълнение на междуправителствено рамково споразумение между двете страни, регламентиращо използването на български обекти за съвместни военни съоръжения.. Байърли допълни, че подписаните споразумения ще внесат известна предсказуемост в процедурите за провеждане на съвместните учения.

През миналата година американски военни са помогнали за подмяната на дограмата на дом за възрастни в Сливен и са взели участие в ремонта на детската градина в Ново село. Допълнителните споразумения между САЩ и България в отбранителната дейност са 12, сред които за сигурността, доставката на стоки, управление на недвижима собственост, наемане на местни хора на работа към обектите, наказателни процедури. По споразумението, свързано с логистиката все още се работи.