14-годишна развълнува Рашидов с песен
14-годишна развълнува Рашидов с песен / снимки: Министерство на културата
14-годишна развълнува Рашидов с песен
58220
14-годишна развълнува Рашидов с песен
  • 14-годишна развълнува Рашидов с песен

14-годишна развълнува министъра на културата Вежди Рашидов с изпълнението си на "Хубава си, моя горо". Михаела Колева, която е ученичка в Музикалното училище в София, пя по време на церемония, на която Рашидов връчи наградата "Златен век" на председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов.

Момичето, което е със зрителни увреждания, просълзи министъра и го провокира да пее заедно с нея. Той от своя страна обеща на Михаела да й съдейства за получаването на стипендия.

По време на церемонията в Министерство на културата Вежди Рашидов на няколко пъти отбеляза колко важна роля са изиграли и играят читалищата за духовното развитие на българите. Той каза: "Трябва да ги развием, защото са нещо уникално. Не бива като църквата ни малко да изостават. Трябва да ги осъвременим, да станат места атрактивни, приятни, любопитни, които отново да привличат младите хора".

Отличеният със "Златен век" Николай Дойнов изрази убеждението си, че авторитетът на читалищата у нас се вдига. Той изтъкна като изключително важен факта, че за последните три години не е закрито нищо едно читалище. Дойнов добави: "Читалищата преживяват трудни времена, но те устояха и виждат светлина в тунела. Не защото очакват увеличение на парите, които получават, а защото виждат, че тяхната дейност се променя. Тя се обогатява. Те знаят, че трябва да направят собствената си вътрешна реформа".

Николай Дойнов получи най-високо отличие на ръководеното от Вежди Рашидов ведомство, заради изключителния си принос към развитието и популяризирането на българската култура.

14годишна развълнува Рашидов с песен
netinfo