Жители и гости на Банско се любуваха на ретро возила
Жители и гости на Банско се любуваха на ретро возила / снимка: DarikNews.bg

В продължение на два дни жителите и гостите на курортния град Банско се любуваха на ретро возила от миналия век. Третият парад събра близо 20 автомобила от марките "Рокни Студибейкър", "Мерцедес", "Сингер", "Форд", "Опел", VW, "Москвич", "Шкода", "Волга", "Варшава", "Пежо", "Рено", както и на мотори с кош от цялата страна.

Най-старият автомобил, който беше изложен на площад "Никола Вапцаров" в курортния град, е "Рокни Студибейкър" и е на 80 г., а негов притежател е председателят на пловдивския автомобилен клуб "Ретро" Дончо Дончев.

Атракция на ретро изложението бяха красавиците от Международната асоциация на блондинките с председател Олга Ускова. Те украсиха ретровозилата с ревю на шапки от колекцията на Ирина Сардарева.

Заместник-кметът на Банско Петър Баряков награди със статуетки най-добрите шофьори, показали майсторско управление над своите ретро автомобили.

Първото място спечели Стоян Керкенезов с "Фолксваген" от 1971 г. Второто място бе за Иван Неделев със "Сингер" 1964 г. На трето място се класира Венцислав Петров с "Алфа ромео Спайдер".