Жириновски получи кола-антика за рождения си ден
Жириновски получи кола-антика за рождения си ден / БГНЕС, архив

Руският политик Владимир Жириновски навършиi 65 години и посрещнa рождения си ден на своето работно място. Той не прие никакви подаръци, освен един - автомобил ГАЗ-67 производство 1943 г.

„Няма да има никакви шумни тържества. Аз поначало съм противник на всякакви трапезни и ресторантски изпълнения. Първо, защото това е неуместно - когато мнозинството от нашия народ живее бедно, на човек не му е до веселия. Второ, защото това е вредно. Така че ще бъда на работното си място в Държавната дума. А който желае да ме поздрави, с удоволствие ще изслушам хубави думи”, каза предварително Жириновски за плановете си. „Но не чакам никакви подаръци. Всъщност само един - автомобил антика ГАЗ-67 производство 1943 г. от жител на град Егориевск, край Москва. По-нататък - обикновен работен ден”, добави депутатът и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия.

По-късно на паркинга пред Държавната дума, където обикновена гледка са „Мерцедес”-и, БВТ-та и „Лендроувър”-и спря прясно боядисания военен джип от времето на Отечествената война, който през войната е бил управляван от дядото на дарителя, посочва БГНЕС. Джипът ветеран пристигнал на твърд буксир, тъй като спирачките му не били съвсем в ред. Както можеше да се очаква, реликвата беше обсадена от мнозина фоторепортери, които заснеха историческия момент, когато собственикът връчи на рожденика документите на колата и дори декламира стихотворение, посветено на Жириновски.